De här supersmaskiga marinerade bönorna är enkla att göra och passar till det mesta. Prova till exempel att ha bönorna till en blandad sallad med lite fetaost och kanske ett par kokta
Ca 3 dl 1 förp kokta stora vitabönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Att göra vitabönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
vitabönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Förr i tiden hade jag alltid en burk med vitabönor i tomatsås hemma. Men jag tyckte alltid att tomatsmaken var alldeles för svag, så jag brukade tillsätta lite tomatpuré när jag värmde bönorna
Jag har fortfarande inte hittat torkade stora vitabönor att koka själv, vilket jag gör med alla andra bönor och linser jag äter, så jag köper faktiskt färdiga
Se till att skölja de vitabönorna innan du blandar i dom. Stora vitabönor med krossade muttitomater 1 port 2 bananschalottenlökar 1 burk krossade tomater, Mutti 210 g 1 stjälk bladselleri en näve färska sugar snaps 50-100 g stora vitabönor (Kung Markatta) rapsolja KRAV flingsalt svartpeppar, nymalen oregano, torkad Hacka och fräs både löken och sellerin i lite upphettad olja. 50-100 g stora vitabönor
Steg 1Jag brukar blötlägga bönorna på lördag morgon. Då häller jag bort blötläggningsvattnet, lägger bönorna i tryckkokaren, fyller på med vatten så att de bli täckta, tillsätter 2 tsk salt och ett lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.