60 gram
morötter, skalade och finhackade (jag brukar ta en stor morot)
60 gram
rotselleri, skalad och finhackad (jag tar en bit selleri)
60 gram
gul lök, skalad och finhackad (jag tar en gul lök och faktiskt även en eller två schalottenlökar, som jag tycker ger extra fin smak till alla marinader och såser)
15 sardellfiléer,
saltade eller konserverade – om du använder de saltade ska du laka ur dem enligt anvisningar på förpackningen
4 hårdkokta
äggulor
300 gram
tonfisk på burk av den bästa kvalitet du kan finna
40-50 gram
kapris (inlagd eller saltad – den saltade måste lakas ur först)
Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Det här blev mitt bidrag på barnbarnet Konrads studentbuffé igår. En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens
Sätt ugnen på 180°. Bryn fläskfilén i smör. Stek klart i ugnen ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Mixa gräddfil med tonfisk, sardeller, kapris och citronsaft
1. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och vatten så att det täcker och ta upp köttet igen. Tillsätt fond, lägg i morötter, lök, salviablad, lagerblad, pepparkorn och salt
Sätt ugnen på 150°C. Putsa filén och bryn den runt om i margarin så den får vacker färg. Efterstek filén i ugnen tills köttet är genomstekt ca 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.