Dela och gröp ur avokadon. Blanda allt och smaka av med kryddorna. Mosa avokadoköttet. Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor samt rom om man gillar det
Dressingen med citronsaft gör att äpplet inte mörknar, samma effekt som med citronsaft på avokado. Som den här superfräscha och goda salsan med tomater, äpple, rödlök och basilika
Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Skär vitkålen i lite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
Stuvad vitkål & spenat som vi åt till lax förra veckan, men som passar precis lika bra till kött. Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Eller inte hela rätten, utan den sotade vitkålen. För det är ju kål, och enbart kål. Sotad vitkål. Ta bort de yttersta svarta kålbladen och skär i grova bitar
Dela avokadon på två och byt ut kärnan mot fyllningen. I frysen hos Carina fastnade ögonen på något jag länge velat testa men aldrig tagit mig i kragen och införskaffat - facon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.