)Fänkålsgratäng med purjolök, vitlök, persilja och soltorkade tomater. I kväll så testade jag en ny rätt och inspirationen kommer från olika rätter som jag hittat på nätet
Ingredienser Majonnäs För 7 dl majonnäs 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk pressad citron eller äppelcidervinäger 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm havssalt/himalayasalt 2 st stora vitlöksklyftor 1 st chili Efter tycke
Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Jag lagade pasta med champinjoner, vitlök och persilja och serverade kycklingben till den. Vill du ha en helt vegetarisk rätt så byt ut kalvfonden mot grönsaksfond och ta bort kycklingen
Forma bullar i lagom storlek och lägg på en plåt med smör eller bakplåtspapper. Testade två nya recept på julköttbullar och här kommer det första receptet
Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Detta beror på att vi, i likhet med de flesta andra, är ganska konservativa med vad som hamnar på julbordet, och vi är nöjda med att fortsätta äta den julmat som vi brukar äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.