Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftoroch blev såååå sugen på att testa dessa
-) Sverige levererar och visar sig från sin bästa sida. -) Jag och familjen har tillbringat den mesta tiden på stranden eller hemmavid med att greja i vårt trädgård
Pressa vitlöken i smöret och blanda i saltet och chilikryddan lägg det klara smöret på kräftköttet. Lägg kräftan med köttet uppåt och låt det bli varmt i 250 gr ugn ca 5 min. Ta resten av smöret och bred på formfranskan och lägg även den i ugnen i ca 5 min. Efter 5 min så delar du formfranskan som bilden och lägger på kräftan
Salta och peppra. Smula sönder buljongtärningen och häll på lite vatten, låt koka i ett par minuter. Lägg i färskosten och grädden när vattnet kokat bort
Men man kan inte bara handla färsk fisk där utan även nykokta havskräftor till riktigt bra pris. Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Ute i vildmarken tar man vad man har och denna gång blev Öringen en aning asiatisk. Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt
En långpanna med havskräftor, vitlök, chili, persilja, selleri, schalottenlök och vitt vin. Dietisten, jättetråkig titel för övrigt, menade att jag förmodligen hade en allergi som låg i bakgrunden och varnade för att om jag fortsatte med krabban, skulle allergin i värsta fall kunna triggas, utvecklas och gud bevars, leda till att jag även blir allergisk mot andra skaldjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.