Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, ochchilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Salta och peppra. Smula sönder buljongtärningen och häll på lite vatten, låt koka i ett par minuter. Lägg i färskosten och grädden när vattnet kokat bort
Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök och chili. Serverade med en solgul aioli, mycket citron och ett gott bröd därtill
Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål. Häll marinaden i plastpåsen och gnid den runt om kycklingvingarna
Ute i vildmarken tar man vad man har och denna gång blev Öringen en aning asiatisk. Men med en bit folie, en gaslåga och en grill kommer man väldigt långt
Skär fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Tvätta och finriv skalet på limefrukten. Pressa saften ur limen och citronen och häll skal och saft på torsken
Har redan nu träningsvärk ända ut i tårna, får se om det blir en skratt och nysfri tisdag imorn. Vitlöken blir mild, fyllig och ganska krämig, helt underbar
Tigerräkoroch löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. smör och olivolja att steka i. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Och jag kommer definitivt göra det fler gånger för det var riktigt gott. Äntligen har jag tagit till mig alla tips och råd jag har sett, läst, hört om att just kött med mycket fett passar så bra att grilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.