Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
4 portioner Ingredienser. 450 gr lövbiff 2-3 st vitlöksklyftor 1 purjolök 300 gr färska champinjoner 0,5 dl japansk soja 1 dl vatten 1 msk flytande honung ev
Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet. Bläckfisk serveras ofta som Meze och Tapas här nere
Vitlöksfrästa räkor 500 g färska räkor 2 msk olivolja 2 msk rapsolja 3 st pressade vitlöksklyftor salt & peppar en näve hackad persilja 1/2 citron Värm oljan rejält varm i en wok eller stekpanna, släng i vitlöken och låt de fräsa några sekunder, lägg sedan i räkorna och låt de fräsa ordentligt i ca 2 minuter
Detta är från och med nu en av mina favoriträtter. Har ätit pilgrimsmusslor en gång tidigare då de var helt överstekta och sega, så jag var lite osäker nu när jag skulle prova mig på dem igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.