4 portioner Ingredienser. 450 gr lövbiff 2-3 st vitlöksklyftor 1 purjolök 300 gr färska champinjoner 0,5 dl japansk soja 1 dl vatten 1 msk flytande honung ev
Vitlöksfrästa räkor 500 g färska räkor 2 msk olivolja 2 msk rapsolja 3 st pressade vitlöksklyftor salt & peppar en näve hackad persilja 1/2 citron Värm oljan rejält varm i en wok eller stekpanna, släng i vitlöken och låt de fräsa några sekunder, lägg sedan i räkorna och låt de fräsa ordentligt i ca 2 minuter
Detta är från och med nu en av mina favoriträtter. Har ätit pilgrimsmusslor en gång tidigare då de var helt överstekta och sega, så jag var lite osäker nu när jag skulle prova mig på dem igen
Dagens tips. Piffa upp din köttfärssås med magiskt goda svampar…. När köttfärssåsen är klar att servera fräser du snabbt på halverade champinjoner på burk i het stekpanna med lite smör, pressa ner en vitlöksklyfta och lite finhackad persilja, toppa sedan köttfärssåsen med detta i en lite hög bredvid osten…
Champinjoner blir som bäst att skiva och steka tycker jag. Dom skall få ganska mycket färg på ytan. Då kommer smakerna fram och konsistensen blir som bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.