En riktigt klassiker räkorochvittvin javisst, men här lite annorlunda. Till detta passar antingen ett ljust öl med inte alltför stor beska eller ett vittvin med bra syra och liten sötma
Räkor, hummerfond, vittvin, grädde, parmesan. Reducera så vätskan försvinner. Hade spaghetti idag och strödde på räkorna istället för att blanda ner dem, gör vilket som
Slå på vinoch låt alkoholen koka bort. Ta upp räkornaoch lägg dem på en tallrik. Lägg ner spaghettin så att den är klar samtidigt som tomatsåsen är tillagad och klar
Sen i med saffran, crème fraîche, vatten, fiskbuljongtärningen, matgrädden, vinet. Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna
Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong ochvin. Lägg i avrunnen skaldjursmix och vatten. 0,5 dl vittvin, chilenskt. 300 g torskfilé 2 gul lök, hackad 2 msk olivolja 2 burkar krossade tomater, à 400 g 5 dl fiskbuljong 0,5 dl vittvin, chilenskt 1 msk paprikapulver 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g 5 dl vatten salt, efter smak persilja, finhackad
Häll i potatisskivorna, vittvin, grönsaksbuljongpulver, vatten och torkad dragon. Med matiga tillbehör (här bacon) kan vi sitta och njuta av soppan medan höstvindarna med Katia i spetsen river utanför
Ös i bönorna, persiljan, citronskalet ochvinet. Skala räkornaoch ställ kallt. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det doftar nötigt och är lite brynt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.