Inte ett enda utbrott fick jag, vilket är väldigt ovanligt när jag gör något pilligt och tidsödande. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
Gör en liten grop på toppen - tänk vulkan - och tillsätt ägg och salt. När degen inte längre är lös, gör en boll av den och tryck ut den med handflatan, vik över degkanten och tryck igen
Lägg en liten skål upp mot en hörna och varva laxskivorna på den så den ser ut som en vulkan. Uppe på toppen garnerar du med gurka och citronskivor med en dillkvist
De små gröna linserna odlas på vulkanisk mark i Frankrike och är extremt hållbara under kokning. På nyheterna idag meddelades det att Jamie Oliver ska öppna restaurang i Sverige
Dra gärna upp kanterna mot mitten med en slickepott så det bildas en vulkan. En frasig marängtårta med ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär
Detta gör man lättast med en stålvisp. Serveras toppad med vispad grädde och ev chokladbönor. Vispa ihop vatten, vaniljstången delad på längden och strösocker i en kastrull och låt koka upp
Det blev en kola aktig mjuk kaka med en liten bränd karamell aktig smak, fylld i mitten med geléhallon, som dessutom smälte en aning längst ner i djupet av "vulkanen" för gelé hallonen kom dit när kakan var varm, riktigt lyckat när man skar ut en bit
De små gröna linserna odlas på vulkanisk mark i Frankrike och är extremt hållbara under kokning. Här kommer ett recept med puylinser som kan passa bra till helgen kycklinggryta
Det bästa med detta är att jag får min överfyllda frys rensad och en massa plats tillgodo. Utbrotten är inte klarlagda ännu och jag som har frysen full av bär som jag köpt hem för att göra smoothies till min son av, får nu göra sylt av dem i stället
Gör en vulkan av mjölet med en grop i mitten. Jag hittar nästan alltid något som jag inte hade tänkt köpa från början, men som sedan ändå får följa med hem
På en helt annan skärbräda med en helt annan kniv hackar du lök och skär paprika i bitar. Om du inte vet varför du ska skära kyckling och grönsaker på olika skärbrädor så googla på det innan du fortsätter, eller lev med eventuella konsekvenser
Ikväll fick jag ett smäre utbrott av att stå och laga mat mitt i byggdammet i hallen men köket tar sig och jag fick ändå ihop något till Skärtorsdagens middag
De här pannbiffarna är lite mer exotiska än de traditionella med stekt lök. Vi serverade de med klyftpotatis och tzatziki som jag bara rört ihop fort med turkisk youghurt, riven vitlök, riven gurka, salt och peppar
Sedan ska du bilda ett "berg" av mjölblandnigen som du sedan gör ett hål i så det blir en "vulkan". Stek spenaten en stund på medelvärme, låt den svalna och hacka den sedan fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.