Nu har våren äntligen kommit och då är det sparristider. Jag började säsongen med en sparrissoppa. Det finns flera härliga recept på den här soppan, men jag gjorde min egen variant
Primörer att dippaPortioner. Ansa primörerna och sjud dem i lättsaltat vatten eller ånga dem i ugn. Salta primörerna och servera dem ljumma med sesam- och krassedip
Primörer passar bäst på enklast möjliga sätt. Har man ynnesten att ha en trädgård eller en kolonilott så behöver man egentligen inte anstränga sig så mycket när man tillagar sin middag
Maj och fram till midsommar ungefär, är allra bästa sparristiden, så nu passar jag på att njuta av den läckra primören, både på längden och tvären, gratinerad, ugnsbakad, i omelett, på pizza
En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål. Återkommer med snabblagad husman. Passar utmärkt till rökt lax, eller som här till lokalt producerade, grillade rökta isterband
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
4 salladslökar1 knippe sparris1 paket sugarsnaps1 förpackning bladspenat50 g solroskärnor2 msk vinägersalt och peppar1 msk dijonsenap1 msk honung2 msk olivoljaVarmrökt laxSkär bort den hårda delen på sparrisen, dela den i 3 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.