Loubieh bel zeit. 07 Aug. 18. 58. Twitter. Facebook. 0kommentarer. Jag har lagt ut recept på denna tidigare men då och då ändrar jag recepten en aningen så därför lägger jag ut den förnyade varianten
Dolma, dolmades, vinbladsdolmar, Yaprak dolmas, Warak inab. En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. Vinbladsdolmar 4port. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen
Pilligt jobb är bara förnamnet men äntligen har jag gjort mina första egna vinbladsdolmar. Dags att ta tag i jobbet, en gång för alla, och göra de där första egna vinbladsdolmarna
Kebbe bel sonije är en libanesisk delikatess som kan beskrivas som köttfärspaj med bulgur. Kebbe bel sonije är en förenklad version där man tillagar allting i en långpanna och slipper processen med att fylla en degbit i taget och sedan fritera dem
Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Skölj riset noga och väl och låt stå cirka 20 minuter, gärna längre. Skölj vinbladen om det behövs. Blanda köttfärs, den hackade löken, köttfärsen, mynta och persilja
Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten. Ca 10st VinbladsdolmarKrispsallad1st Tomat i klyftor1/2st Röd paprika i bitar2st Citronklyftor1/2st Röd lök10st KalamataoliverLite färsk basilikaLite olivolja att rippla över salladenSalt & svartpeppar från kvarnLite rostad baguette eller liknandeVitlöks & myntayoghurt. Ca 10st Vinbladsdolmar
Foto. Theres Lundén. I våra trädgårdar växer alltid minst en vinranka. I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.