Putsa köttet och skiva det. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet ovanpå riset. Häll såsen över köttet. Avsluta med ost och gratinera i 15 minuter tills gratängen fått fin färg
Skär köttet i grytbitar, lägg i ugnsform. Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Krydda med salt och peppar. Stek kotletterna medan potatisen puttrar sig mjuk. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar, sila över såsen och servera genast med potatisen och kokta grönsaker
Ingredienser Portioner. 4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.