Rulla ut wienerdegen, måtta ut var fyllningen ska ligga och sporra remsor enligt bilden längre ner. Rulla ut wienerdegen, måtta ut var fyllningen ska ligga och sporra remsor enligt bilden längre ner
Det är som en wienerdeg i smaken. Har aldrig bakat den här kakan/bullen innan men det var så tokgod, den spröda kakan smälter i munnen och ihop med mandelmassafyllningen blir det riktigt mumsigt
Kavla ut wienerdegen till en ganska tunn, och avlång platta, cirka 30 cm bred, 3-5 mm tjock. Tebirkes är ett av wienerbrödsdeg tillverkat bakverk, vilka viks samman, och beströs med vallmofrön innan avbakning
Smält matfettet, häll i mjölken och låt blandningen bli knappt fingertoppsvarm, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av den värmda mjölken, slå på resten och tillsätt mjölet
Det är som en wienerdeg i smaken. Odenseläng är en riktigt tokgod mumsbit, den spröda kakan smälter i munnen och ihop med marsipanfyllningen blir det riktigt mumsigt
Förutom att instruktionerna för hur en wienerdeg ska kavlas är mer detaljerade är även steg-för-steg-bilderna betydligt bättre strukturerade och mer lättbegripliga
Använd kallt vetemjöl till wienerdegen. Steg 3 – wienerdeg. Steg 3 – wienerdeg. Ta en tugga av ett wienerbröd, konsistensen är frasig och smälter i munnen
Den här degen är inte lika söt som wienerdeg, utan lite mer salt. Inte nog med att vi bakar ett nytt bröd till varje helg, nu börjar vi även med veckans kondis på Solhaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.