Ingredienser Portioner: 4 4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g) 1 dl vetemjöl 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 ägg 2 dl ströbröd smör rapsolja citronklyftor och hackad färsk persilja till servering Ansjovisdipp 1/2 rödlök 6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner) 1 dl gräddfil 1 dl crème fraiche 1/2 dl små kapris 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake. Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Blanda smör och vetemjöl, gärna i mixer. Servera med en sallad, ett gott vitt vin eller öl och något bröd
Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.