Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Toppa med lite glasyr och njut av en enkel men supergod kaka
Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
-) , lite har vi ätit med och det finns äpplen kvar ännu Receptet kommer från boken. Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Stöt moset (eller mixa äppelmosetmed en stavmixer om du vill att ditt mos ska vara klumpfritt). Smaken är helt fantastisk men man bör tänka på att hållbarheten inte blir mer än en vecka eftersom socker annars fungerar fint som konserveringsmedel
Fyll skåran med sylt. Efter en titt i skafferiet så fick det bli wienerstänger. Jag är ute på en kompis land och som vanligt när jag är ledig blir suget efter att baka enormt då jag har massor av tid över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.