Jag försöker hålla mig lite i skinnet nu, efter att ha gjort alldeles för många utsvävningar i vinter (jag har bara inte orkat bry mig, vilket förr eller senare resulterar i att man mår dåligt både fysiskt och psykiskt efter ett tag), och det går väl
Winter salsa is my name of this salsa because I use canned tomatoes instead of fresh tomatoes during the winter months when tomatoes are tasteless and watery
Last Saturday I had the honor to meet eight lovely foodies/photographers when I hosted a workshop on the theme Vibrant winter food and food photography during winter
(Klicka på bilden för större text). Mitt bidrag till Månadens Sötsak hos Söta Saker. Mina vintermuffins består av vaniljmuffins med två sorters fyllning
Therefore it was time for some Christmas and winter theme cake pops. Cakepops är ju bara så roligt att göra, speciellt kring högtider eftersom jag då kan dekorera dem lite extra utifrån just den högtiden
Så nu blev det mockarutor by Kira, bye bye högstadie. Mockarutor by Kira4 ägg3 dl socker (jag använde 2 dl indiansocker och 1 dl vanligt)2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker3 msk kakaopulver5 dl vetemjöl (använde 4 dl dinkel och 1 dl vanligt)1,5 dl mjölk170 g smält smör100 g smält mörkchoklad1 dl krossade mandlarLägg ugnen på 200 grader
Kir Royal är en god fördrink. Menu a la 70-talFördrink Kir Royal (1 del svartvinbärslikör + 5 delar mousserande vin) FörrättGratinerad fransk löksoppaHuvudrättBoeuf BourguignonMellanrättOstbrickaEfterrättGlassbomb på hemmagjord schweizernötparfait Det märks att vi har börjat få en viss vana av att ha fester med ganska många rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.