11 krm
saltKoka upp vatten till nudlarna. Koka nudlarna i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj ljumma med lite kallt vatten. Sätt åt sidan. Skär köttet i strimlor. Skölj och rensa champinjoner och skiva dem. Skölj och strimla salladslöken. Lägg de grövre nedre delen för sig och blasten för sig. Skala och finhacka vitlök. Skala och finhacka ingefära. Värm en wok eller stor stekpanna med höga kanter. Tillsätt oljan, vitlöken, chilin och ingefäran och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt sedan köttet och låt få lite färg. Tillsätt svampen och den nedre delen av löken. Fräs och woka några minuter på hög värme under omrörning. Tillsätt five spice, salt och ostronsås samt lite vatten. Tillsätt blasten av salladslöken och fräs någon minut till under omrörning. Tillsätt och vänd runt nudlarna och låt bli varmt. Tillsätt ev. lite mer ostronsås och vatten så att du har lite sås i botten. Klart att servera. Five spice: Rosta alla kryddorna i en het stekpanna under omrörning någon minut. Mal kryddorna till pulver i mortel eller väl rengjord elektrisk kaffekvarn. Förvara blandningen mörkt och svalt i väl försluten burk.
Servera genast med ångande varmt ris. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Hetta upp stekpanna med smöret, fräs tomatpurén. Krydda upp med salt o svartpeppar efter smak. min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.