Ingredienser Portioner: 4 250 g frysta, tinade gröna ärter 150 g smulad fetaost 2 msk fryst, hackad dill 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar 100 g böngroddar 1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g) 4 chapatibröd eller tortillabröd (medium) Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. 11 medelstort tortillabröd (40 g). 1Mosa fetaost med en gaffel och blanda med matyoghurt, salt och peppar. 1Värm brödet och fyll med kyckling, fetaostkräm, gurka, lök och tomat
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Smaksätt med lite salt och peppar. Lägg torskfilén i en ugnsform. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.