Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
En rätt med kokt pasta som värms i yoghurt och som serveras med mynta och en yoghurtsoppa med mynta som särskilt barn är förtjusta i och som i smaken påminner om den makaronivälling som mamma gjorde när jag var liten på överblivna makaroner och mjölk
Smält smöret i en kastrull, lägg i den hackade löken och fräs på svag värme tills löken är mjuk. Fyll på 4 dl yoghurt och 5 dl vatten, låt koka upp och sjuda några minuter
1. Blanda yoghurt med vatten och koka upp det i en gryta. Tillsätt vetekorn och kikärtor. 2. Vispa samman vetemjöl och ägg och rör ner i grytan så att den reds av
Blanda yoghurt med pressad eller riven vitlök, vinäger, olja och salt vispa ordentligt. Skölj och tärna gurkan och blanda ned i yoghurten, hacka dillen och tillsätt även den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.