Sedan dess har mänskligheten välsignats med elektricitet. Eftersom vi hade en halv flaska marsalavin kvar efter risottolagandet för två veckor sedan gav vi oss på klassikern zabaione
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Visste ni förresten att tvättmaskiner numera kan styras med mobilen. Fredagsdrinken – en Amaretto sour är härligt sötsyrlig och bra mycket mer potent än vad man kan tro
Jag älskar allt med mandel så för mig hamnar dessa väldigt högt upp i favoritrecept högen. Riv mandelmassan och blanda med äggvita, citronskal och socker
Then mix in your vegan butter, and last the amaretto liqueur. 3 tbsp amaretto liqueur. In a mixing bowl, add coconut sugar, coconut flour, almond flour, and cacao powder
Min zabaione flöt mer ut och blev platt i kylen, men det påverkade inte smaken. Värm upp portvinet i en stor kastrull tillsammans med sockret, men låt det inte börja koka
amaretto and stir until combined. amaretto. Chopp the chocolate into pieces to ensure even melting. Fill the saucepan with hot water, enough water to provide heat, but not so much that a top pan touches the water
Servera såsen i portionsskålar med färska bär. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig
Vispa upp äggvitorna med socker. Vänd slutligen in amarettolikören. Blanda med mascarponesmeten. Vänd ihop äggvitorna med grädden och mascarponeblandningen
Låt ett kg plommon koka med några minuter. Koka upp 6 dl vatten, 3½ dl socker, skal och saft från 1 citron och 1 urskrapad vaniljstång med frön i en kastrull. Koka upp lagen och tillsätt 3 dl amarettolikör. 3 dl amarettolikör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.