Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva. Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde
Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fyllda med två olika ostar. En sjukt god middag som jag verkligen rekommenderar er och jag har lovat mig själv idag att jag måste äta rullader oftare
Servera rulladernamed kokt potatis, inlagd gurka och lite sallad. Igår hann jag inte men idag satte jag igång redan efter frukost med att rulla och sedan bryna dem
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap i tunt lager och lägg på lökblandningen Rulla ihop och fäst med tandpetare Bryn rulladerna i smör i stekpanna
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. ”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt). Titta efter en 1-literspåse i kylen med friterade tofutärningar i
et med sin skarpa och pikanta hetta. Servera med ris 500 gram fast tofu. Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning
Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Och jämfört med kött är det ju inte alls mycket. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.