7 äpplen
gärna av den lite mjukare saftigare sorten.
1 dl
strösocker
1,5 msk
kanel
Kaksmet
100 g
smör
4
ägg
4 dl
strösocker
2 dl
mjölk
5,5 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
3 tsk
vaniljsocker
Garnering
Pärlsocker
Flagad mandel
Beskrivning
Skala och skär åpplena i tärningsstora bitar.
Lägg i en plastpåse och häll över socker och kanel.
Knyt åt och skaka om så att alla bitar blir täckta med kanel och socker.
Lägg åt sidan.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i smeten.
Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Vispa inte för då blir kakan gärna seg.
Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, alterntivt smöra och bröa i stället, häll ner smeten.
Strö äpplebitarna ovanpå smeten och ringla sedan all vätska från påsen över kakan.
Strö över pärlsocker och ev. flagad mandel.
Grädda i 200°C just under mitten i ca 25 min.
Känn med en sticka när den är klar. Den ska just precis vara torr eller aningen kladdig.
Låt svalna och skär sedan upp i 24 bitar.
Äpplekaka med kokostosca. och att ni då, liksom jag, tar långpannantill hjälp. Antar att niliksom jag helst vill ha så lite krångel som möjligt när ni ska baka till många
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Idag har jag variti affären och köpt trädgårdsäpplen så nu får det bli äpplemos snart. Egentligen så hade jag velat ha ett eget äppleträd, men vi tror att det blåser för massa i trädgården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.