Äpplekaka i långpanna
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Äpplekaka i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äpplen
  • 7 äpplen gärna av den lite mjukare saftigare sorten.
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk kanel
  • Kaksmet
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  •  
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Flagad mandel

Beskrivning

    Skala och skär åpplena i tärningsstora bitar.
    Lägg i en plastpåse och häll över socker och kanel.
    Knyt åt och skaka om så att alla bitar blir täckta med kanel och socker.
    Lägg åt sidan.

    Smält smöret och låt svalna.
    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken.
    Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i smeten.
    Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet. Vispa inte för då blir kakan gärna seg.
    Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten.
    Klä en långpanna med bakplåtspapper, alterntivt smöra och bröa i stället, häll ner smeten.
    Strö äpplebitarna ovanpå smeten och ringla sedan all vätska från påsen över kakan.
    Strö över pärlsocker och ev. flagad mandel.
    Grädda i 200°C just under mitten i ca 25 min.
    Känn med en sticka när den är klar. Den ska just precis vara torr eller aningen kladdig.
    Låt svalna och skär sedan upp i 24 bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.