After Eight-kladdkaka
rebeckaharksen-1
rebeckaharksen-1

After Eight-kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 150 g smör (plus lite till formen)
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl (plus lite till formen)
  • 1 nypa flingsalt
  • 10-15 bitar After Eight
  •  
  • Tryffeltopping
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • After Eight bitar
  • Till servering
  • Vispgrädde

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakssmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.

    Smöra och bröa en rund form på ca 24cm i diameter med avtagna kanter. Häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10-15 After Eight-bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen. Gör tryffeltoppingen innan du ställer in kakan i kylen.

    Topping: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkaka och ställ svalt i kylskåp. När toppingen har svalnat något så trycker du ner After Eight-bitarna i ett snyggt mönster över kakan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.