Liten långpanna, 20×25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smör och låt svalna, blanda ner i ägg och socker smeten.
Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och kakao i en separat bunke.
Sikta ner i smeten.
Häll ut i en liten långpanna, 20×25 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 200° i 10-15 min.
Lägg på after eight plattor direkt när kakan är varm ( jag hade 25 st). Bred ut after eight chokladen när den smält och ha på strössel.
Låt kallna helt innan du skär i rutor.
Det är ingen hemlighet att jag älskar AfterEight. Jag använder alltid samma grundrecept som ger sådär perfekt krispiga kanter och en seg insida men aftereighten gjorde den sega insidan ännu segare
så rör i AFTEREIGHT och rör tills de smält och det blivit en jämn. Smält 1 msk smör, rör i 8 bitar AFTEREIGHT och avsluta med 2 msk. 14 bit(ar) AfterEight. 8 bit(ar) AfterEight
Här kommer ett riktigt enkelt recept på en supergod cheesecake med AfterEight i. Det går perfekt att förbereda aftereight cheesecake en eller ett par dagar innan servering om man vill, slå bara lite plast över så att den håller sig fin
Kladdkaka med aftereight. 25 g smör1 dl grädde20 aftereight bitarSmält smör och blanda ner grädde och aftereight, rör tills det är helt blandat, häll över den kalla kakan och ställ kallt
16 Aftereight plattorValfri mousse. ca 2 portioner (tänk på att det ska passa med mint)Lite smält mörk choklad (att limma plattorna med och göra hjärtan, några rutor är tillräckligt)Lite vispgrädde att garnera med
Denna gången bakades det en AfterEight brownie som jag ringlade vit choklad över. 12 st aftereight. Häll ner smeten i långpannan, dela AfterEighten på diagonalen i 2 bitar och tryck ner dem i brownie smeten. 12 st aftereight
Skär kakan i rutor. Förra helgen bad jag Karin med bloggen Karins kök om tips på mjuka kakor, och hon kom med flera frestande förslag, men det jag föll för och tyckte skulle passa till helgens kalas var chokladkaka med AfterEight, och det receptet kommer här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.