Baconlindad kycklingfilé i krämig cidersås
catrineyngbro
catrineyngbro

Baconlindad kycklingfilé i krämig cidersås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linda in kycklingen i bacon så blir den extra saftig och god. Servera med en krämig cidersås och klyftpotatis. Festligt och gott!
  • Baconlindad kyckling
  • – 600 g kycklingbröstfiléer, 4 filéer
  • – salt, peppar
  • – ½ äpple
  • – 140 g bacon, 8 skivor
  • – smör till stekning
  • Cidersås
  • – ½ äpple
  • – 1 schalottenlök
  • – 1 msk smör
  • – 1½ dl vatten och sky
  • – 1 msk konc kycklingfond
  • – 1½ dl torr äppelcider
  • – 2 dl vispgrädde
  • – 1½ msk majsstärkelse
  • – salt och peppar, valfri pepparsort
  • – 1 nypa strösocker
  • – ½ tsk torkad rosmarin
  • Servering
  • – klyftpotatis
  • – sallad

Beskrivning

    Dela kycklingfiléerna på längden, det ska bli 8 stycken. Salta och peppra runtom. Kärna ur och skär äppelhalvan i tunna skivor. Lägg ett par skivor på en filé och linda runt en baconskiva. Fäst ev med tandpetare. Upprepa med samtliga filéer.
    2. Stek filéerna runtom i smör. Lägg åt sidan. Häll lite vatten i stekpannan. Sila ner stekskyn i en måttkanna. Spara till såsen.
    3. Cidersås: Kärna ur äppelhalvan och skala löken. Skär smått. Fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt vatten i måttkannan med steksky tills det mäter 1½ dl. Häll ner i kastrullen och tillsätt fond, cider och grädde. Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.
    4. Red med stärkelsen utrörd i lite kall vätska. Koka upp såsen igen och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt, peppar, socker och rosmarin. Mixa slätt med stavmixer för en slät konsistens.
    5. Häll över såsen i stekpannan och lägg i filéerna. Värm på och låt sjuda ca 15 min, eller tills filéerna är klara i mitten. Servera med klyftpotatis och sallad.

    Energi
    2292 kJ (548 kcal)
    Fett
    34 g
    Kolhydrater
    10,4 g
    Protein
    48 g

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.