Linda in kycklingen i bacon så blir den extra saftig och god. Servera med en krämig cidersås och klyftpotatis. Festligt och gott!
Baconlindad kyckling
– 600 g kycklingbröstfiléer, 4 filéer
– salt, peppar
– ½ äpple
– 140 g bacon, 8 skivor
– smör till stekning
Cidersås
– ½ äpple
– 1 schalottenlök
– 1 msk smör
– 1½ dl vatten och sky
– 1 msk konc kycklingfond
– 1½ dl torr äppelcider
– 2 dl vispgrädde
– 1½ msk majsstärkelse
– salt och peppar, valfri pepparsort
– 1 nypa strösocker
– ½ tsk torkad rosmarin
Servering
– klyftpotatis
– sallad
Beskrivning
Dela kycklingfiléerna på längden, det ska bli 8 stycken. Salta och peppra runtom. Kärna ur och skär äppelhalvan i tunna skivor. Lägg ett par skivor på en filé och linda runt en baconskiva. Fäst ev med tandpetare. Upprepa med samtliga filéer.
2. Stek filéerna runtom i smör. Lägg åt sidan. Häll lite vatten i stekpannan. Sila ner stekskyn i en måttkanna. Spara till såsen.
3. Cidersås: Kärna ur äppelhalvan och skala löken. Skär smått. Fräs i smöret i en kastrull. Tillsätt vatten i måttkannan med steksky tills det mäter 1½ dl. Häll ner i kastrullen och tillsätt fond, cider och grädde. Låt koka upp och sedan sjuda ett par minuter.
4. Red med stärkelsen utrörd i lite kall vätska. Koka upp såsen igen och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt, peppar, socker och rosmarin. Mixa slätt med stavmixer för en slät konsistens.
5. Häll över såsen i stekpannan och lägg i filéerna. Värm på och låt sjuda ca 15 min, eller tills filéerna är klara i mitten. Servera med klyftpotatis och sallad.
Energi
2292 kJ (548 kcal)
Fett
34 g
Kolhydrater
10,4 g
Protein
48 g
-)Fredagstipsetidagblir vad vi själva åt förra fredagen, Baconlindad ostfylld kycklingfilé. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och lägg i dessertost
Recept på baconlindadkyckling fylld med krämig svampröra. Servera kycklingfilén med en fräsch sallad på spenat, cocktailtomater, gul paprika och ärtskott
Igår så lagade jag baconlindadkycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda
Kycklingfiléitimjansås. Trötta och hungrigafick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Supergod kycklingfileikrämig senapsås. Kycklingfile är enkelt och gott. Svårt att misslyckas med. Barnen uppskattade denne rätt vilket jag tycker är bra
Skulle laga till två stycken kycklingfiléer för att det skulle räcka till två lunchlådor. Anna Halléns bok "LCHF - husmanskost" är verkligenmin nya favorit
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med litebroccoli och en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmörtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.