Biff med bambuskott – som på kinakrogen, fast godare!
catrineyngbro
catrineyngbro

Biff med bambuskott – som på kinakrogen, fast godare!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Biff med bambuskott
  • (4 personer)
  •  
  • Köttet
  • 300 g ryggbiff (lövbiff funkar också i värsta fall)
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  •  
  • Såsen
  • 2 små gula lökar
  • 12-15 färska champinjoner
  • 1 stor burk bambuskott
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1½-2 msk kinesisk soja
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk hoisinsås
  • ½ msk sesamolja
  • 4 dl vatten
  • (Maizenamjöl + vatten till eventuell redning)

Beskrivning

    Gör såhär:
    Strimla biffen tunt, enklast går om den är lite halvfrysen.
    Blanda ihop riven ingefäran, vatten, salt och maizena.
    Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar).
    Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna.
    Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg.
    Lägg över i en bunke och ställ åt sidan så länge.
    Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken.
    När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp och bambuskott och häll genast på soja, ostronsås, hoisinsås, sesamolja och vattnet.
    Smula i buljongtärningen.
    Låt puttra ihop a 5-10 minuter under omrörning.
    Vid behov; rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red såsen. Koka tills den tjocknar en aning.
    Servera med jasminris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.