Biff med bambuskott – som på kinakrogen, fast godare!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
Biff med bambuskott
(4 personer)
Köttet
300 g
ryggbiff (lövbiff funkar också i värsta fall)
1 msk
färskriven ingefära
2 msk
maizenamjöl
3 msk
vatten
0,5 tsk
salt
Såsen
2 små
gula lökar
12-15 färska
champinjoner
1 stor
burk bambuskott
3
vitlöksklyftor
1
köttbuljongtärning
1½-2 msk
kinesisk soja
4 msk
ostronsås
1 msk
hoisinsås
½ msk
sesamolja
4 dl
vatten
(Maizenamjöl + vatten till eventuell redning)
Beskrivning
Gör såhär:
Strimla biffen tunt, enklast går om den är lite halvfrysen.
Blanda ihop riven ingefäran, vatten, salt och maizena.
Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar).
Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna.
Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg.
Lägg över i en bunke och ställ åt sidan så länge.
Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken.
När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp och bambuskott och häll genast på soja, ostronsås, hoisinsås, sesamolja och vattnet.
Smula i buljongtärningen.
Låt puttra ihop a 5-10 minuter under omrörning.
Vid behov; rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red såsen. Koka tills den tjocknar en aning.
Servera med jasminris.
Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Väljer man typ biff och bambuskott, grönsaksbaserade woker (heter det så. Lagat & ätit kyckling medbambuskott och champinjoner och stoppat frysen full med matlådor
Servera soppan med bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stekpanna och fräs några sekunder tillsätt kött och champinjoner fräs kort, i med löken
Smakar precis sompå restaurang. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Chokladsnittar fyllda med guldnougat. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Ta upp köttet på ett fat. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Strimla purjolöken, skär löken i grova bitar, skölj bambuskotten i vatten
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.