Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.
Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.
Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.
Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.
Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.
Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakade schalottenlökar, picklad rödlök och krämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
Hacka eller skiva rödlöken, lägg den i en kastrull tillsammans med honung och balsamvinäger. Låt sakta koka så att löken blir mjuk och lite genomskinlig, smaka av med salt och peppar
Servera brysselkålenmed rostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Nä, han nöjer sig gott med det mamma har att erbjuda. Karamelliseradrödlök var ett nytt och spännande tillbehör och surdegsbröd istället för vanligt hamburgerbröd var krispigt och gott
med salt och peppar. Rödlök. Vill du skynda på kålen kan du knåda den mjuk med händerna. Låt allt ligga i frysen tillsammans med kvarnens delar 30–40. 1 st Rödlök
Och älskar du som jag, att flanera bland stånden på den lokala skördemarknaden, så är det här ett perfekt tillfälle att plocka på dig lokala och närproducerade råvaror med fin kvalité
Här har det kommit massor med snö och det verkar bara komma mera. Karamelliseradrödlök. Medan pojkarna är ute ska jag fortsätta packa inför den kommande resan
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.