Bullar /sockrade snurrade vaniljbullar
belindan-1
belindan-1

Bullar /sockrade snurrade vaniljbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Degen
  • 50 g jäst för söta degar
  • 4 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1/2 tsk kardemumma mer om man vill ha mer smak.
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm äkta vaniljpulver om man vill
  • 10 dl vetemjöl , kan bli mer .
  •  
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Beskrivning

    Steg 1

    Degen :

    Smält smöret och tillsätt mjölken och vispa ihop och låt det bli finger varmt ungefär 37 grader . Blanda socker ,kardemumman och vaniljsocker/pulver i en egen bunke och blanda med en gaffel . När smörblandningen har blivit 37 grader så lägg ner det i en bunke och smula ner jästen och rör om till en slät vätska . Lägg ner socker blandningen i degvätskan och samt mjölet men lite i taget och börja arbeta ihop till en deg , när degen lossnar ifrån kanterna är den klar . Lägg ner degen i bunken och lägg på en kökshandduk över och låt den jäsa 45-50 min .

    Steg 2

    Fyllning :

    Dela smöret i mindre bitar och vispa med elvispen tills det blir en krämigt och sen tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn massa . Låt det stå framme i rumstemperatur tills det är dags att bre på fyllningen.

    Steg 3

    Efter jäsning :

    Strö ut lite mjöl på bordet och dela upp degen i två delar och börja kavla ut ena degen och när du kavlat klart så brer du på lite av fyllningen och kan även strö på lite kanel om du vill . Sen viker du degen på mitten och sen använder du en pizzaslice eller en kniv och skär lite avlånga bitar fast lite bredare , när du skurit upp alla pinnar så tar du ena biten och skär i mitten inte hela vägen men nästan o dela i sen fläta ihop dom . Sen rulla ihop dom så blir det fina snurr bullar . Lägg dom på en plåt med bakplåts papper och låt dom jäsa under handduk i ca 5-10 min . Sen gör likadant med andra degen .
    In i ugnen 225 grader 8-10 min eller mer . Ta ut dom och lägg dom på ett fat och låt dom svalna . Smält smör och när bullarna har svalnat så pensla smör på bullarna och doppa dom i strösocker som du kan ha i en djuptallrik .

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.