Smält smöret och tillsätt mjölken och vispa ihop och låt det bli finger varmt ungefär 37 grader . Blanda socker ,kardemumman och vaniljsocker/pulver i en egen bunke och blanda med en gaffel . När smörblandningen har blivit 37 grader så lägg ner det i en bunke och smula ner jästen och rör om till en slät vätska . Lägg ner socker blandningen i degvätskan och samt mjölet men lite i taget och börja arbeta ihop till en deg , när degen lossnar ifrån kanterna är den klar . Lägg ner degen i bunken och lägg på en kökshandduk över och låt den jäsa 45-50 min .
Steg 2
Fyllning :
Dela smöret i mindre bitar och vispa med elvispen tills det blir en krämigt och sen tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn massa . Låt det stå framme i rumstemperatur tills det är dags att bre på fyllningen.
Steg 3
Efter jäsning :
Strö ut lite mjöl på bordet och dela upp degen i två delar och börja kavla ut ena degen och när du kavlat klart så brer du på lite av fyllningen och kan även strö på lite kanel om du vill . Sen viker du degen på mitten och sen använder du en pizzaslice eller en kniv och skär lite avlånga bitar fast lite bredare , när du skurit upp alla pinnar så tar du ena biten och skär i mitten inte hela vägen men nästan o dela i sen fläta ihop dom . Sen rulla ihop dom så blir det fina snurr bullar . Lägg dom på en plåt med bakplåts papper och låt dom jäsa under handduk i ca 5-10 min . Sen gör likadant med andra degen .
In i ugnen 225 grader 8-10 min eller mer . Ta ut dom och lägg dom på ett fat och låt dom svalna . Smält smör och när bullarna har svalnat så pensla smör på bullarna och doppa dom i strösocker som du kan ha i en djuptallrik .
vaniljbullar,. kanelbullar,. Äppelbullar. Bakade lite olika bullar i dag. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker
Vaniljbullar. Till slut föll vi dock tillbaka på bullarna. Arvid fyller 8 detta år, varför vi hade funderat en hel del på att ändra menyn från bullkalas till kalas med mer matig meny, i stil med hamburgare
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.