Chicken á la King
Helena Toftling
Helena Toftling

Chicken á la King

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner basmatiris
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 250 g fäska champinjoner, halverade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk smör
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 0,5 mak vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl creme fraische
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 tärning kycklingbuljong

Beskrivning

    1. Koka riset enligt anvisningar.

    2. Finhacka löken, strimla gul och röd paprika. Halvera champinjonerna och grovhacka persiljan.

    3. Stek champinjonerna i en stekpanna med höga kanter på hög värme i en klick smör. Häll i lök, paprika och riv i vitlöken och låt fräsa några minuter så det får färg. Lägg upp på en tallrik medan du steker kycklingen.

    4. Salta och peppra den strimlade kycklingen och stek i smör. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och rör om, bryn någon minut till. Häll tillbaka grönsakerna och pudra över vetemjölet.

    5. Rör runt och tillsätt mjölk, creme fraiche, soja, balsamvinäger, senap och smulad buljongtärning. Blanda och låt småputtra fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

    6. Servera med ris och strö över hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.