Chicken Crust Pizza LCHF
annagl
annagl

Chicken Crust Pizza LCHF

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé, hel och kokt
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • Nypa flingsalt
  • TOMATSÅS
  • 100 g krossad tomat
  • 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
  • 1/2 tsk kycklingfod
  • Några stänk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • Färsk basilika
  • Nypa Herbes de provance eller torkad oregano
  • Grovmalen svartpeppar
  • TOPPING
  • 40 g smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
  • 40 g finriven parmesanost
  • 40 g små smakrika tomater
  • Torkad oregano och färsk basilika

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

    Riv 200 g kyckling (vikt när den är rå) – kokad och avsvalnad – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.

    Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.

    Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.

    Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.

    I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.

    När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!

    http://www.ketolivet.se/huvudratt/chicken-crust-pizza-lchf-recept/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.