Chillihet fläskfile- och potatisgryta
eloffsson
eloffsson

Chillihet fläskfile- och potatisgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port (äter du enligt ViktVäktarna så innerhållet denna rätt 7 SP/port)
  • 600 g fläskfilé, putsad och skurna i munstora bitar
  • 8 medelstora potatisar, skalade och skurna i munstora bitar
  • 2 gula lökar, skalade och grovhackade
  • 1 gul paprika, skuren i munstora bitar
  • 1 röd paprika, skuren i munstora bitar
  • 200 g morötter, skurna i munstora bitar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl ajvar relish stark
  • 1 röd chilipeppar, finhackad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl matlagningsgrädda, 15%
  • 1-2 tsk pepparmix
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk grillkrydda
  • 1 dl vatten ev. att späda ut grytan med

Beskrivning

    1 Fräs fläskfilén i oljan i en het stekpanna så att den får färg.

    2 Tillsätt vitlök, paprikapulver, ajvar relish, chilipeppar, buljongtärning, matlagningsgrädde, pepparmix, salt och grillkrydda. Blanda hällt väl och häll över allt i crock-pot:en eller i en större gryta.

    3 Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.

    4 Sätt på locket på crock-pot:en och ställ in den på hög värme i 5 timmar eller sätt på locket på grytan och låt sjuda tills potatisen och grönsakerna är mjuka.

    5 Titta till grytan någon gång om det finns möjlighet och tillsätt eventuellt mer vatten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.