Choklad- och apelsinbiscotti
beatricel
beatricel

Choklad- och apelsinbiscotti

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 50 g ljus blockchoklad
  • Rivet skal från 1/2 apelsin
  • 2 tsk ljus sirap
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g hackad mörk choklad
  • 50 g syltad apelsinskal

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den ljusa chokladen och sirapen och riv sedan ner apelsinskalet.

    3. Häll över i en bunke och rör ner äggen, ett i taget.

    4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

    5. Grovhacka den mörka chokladen och de syltade apelsinskalen och blanda med de torra ingredienserna.

    6. Vänd ner mjölblandningen i bunken med smörsmeten.

    7. Forma degen till tre längder på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

    8. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 175 grader.

    9. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna i centimeterstora bitar på plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Låt stå tills ugnen svalnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.