1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna
använd kallt smör.
3. Väg upp till 300 grams bitar
Rulla till längder .Lägg på smord plåt
Platta till längderna
4. Pensla med ägg , strö över pärlsocker
5. Baka i 200 grader varm ugn eller i
varmluftsugn i 180 grader i ca 12 minuter
6. Skär upp dom i sneda bitar medans
dom fortfarande är varma.
ca 40 st
Chokladbröd kallade vi alltid dessa kakor hemma, men de går även under namnet chokladsnitt, skurna chokladkakor och återfinns i Sju Sorters Kakor som "Märtas skurna chokladkakor" Till Eriks födelsedag var det mamma som hade bakat de här chokladstinna kakorna dekorerade med pärlsocker
Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare eller hacka samman på bakbord. Dela degen i 3 - 4 delar och rulla långa rullar som du lägger på en smord bakplåt
Rör mjukt smör och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg i smeten. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och arbeta snabbt ihop degen
1. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Rör smeten tills den är homogeniserad. 2. Häll i bakform och grädda på 175-180 ° C varmluft i ca 40-45 minuter eller tills en provsticka visar sig vara torr när du sticker i kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.