Här kommer ett tips på en jätte enkel och god jordnötssås som är jätte god till kycklingspett eller som här där jag serverade det ihop med friterad kyckling
Att dofter och smaker kan göra en påmind är det absolut ingen tvivel om, detta bakverk fick jag som liten vilket jag själv inte har några minnen av, men efter att jag fick detta recept av min mamma varpå hon sa att "dessa älskade ni alltid när ni var små du och din bror" så var jag självklart tvungen att testa
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Jag gillar bröd som har en hårdare skorpa, det räcker med lite smör och ost… en ren njutning. Tillsätt salt, honung och mjöl och rör ordentligt med en träslev
Koka upp vatten och socker i en kastrull och slå detta över citrus saften låt stå och dra tills det svalnat, sila lemonaden och häll upp i rena flaskor
Om ni dessutom vill göra egen chokladsås så är det såååå enkeltoch såååå gott. Blir det något över så kan ni sätta in det i kylen och mikra det dagen efter (eller dagen efter det)
Häll över currysåsen och strö över riven ost. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.