1.Förvärm ugnen till 200 °C.
Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,
2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter).
Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.
Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
Tillsätt russin, tranbäroch frön genom att vända ner dem i degen med en slev. Finns det något bättre än en skiva nybakt bröd med ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbärochrussin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Jag gjorde ett försök med några få till att börja med för att kolla hur de blev. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål plus hackad chokladen, tranbärenoch skumtomtebitarna
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookiesmed kanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Det finns jättegod helt mjölkfri tranbärschoklad (Organica) som du också kan använda. De här cookiesarna kan man dessutom unna sig med väldigt gott samvete, för de innehåller massor med nyttiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.