Cookies med tranbär och russin
ninchi
ninchi

Cookies med tranbär och russin

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 6 1/2 dl havregryn
  • 145 g rumstempererat smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl hackade russin
  • 75 g hackade torkade tranbär

Beskrivning


    1.Förvärm ugnen till 200 °C.
    Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor.
    Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg,

    2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5–7 cm i diameter).
    Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter.
    Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

    3. Sätt in kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175 °C.
    Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min.
    Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.




Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.