Jag hade krusbär- och chiligelé kvar som jag lade på tallriken. 3/4 dl sweet chilisås. Det tog 3-4 timmar, min stek var nämligen halvfrusen när den åkte in i ugnen. 1-1 1/2 dl grädde. 1-1 1/2 dl sky. Häll över grädden och stoppa in i ugnen, 225º, till dess att potatisen är mjuk, cirka 40-50 minuter. 3/4 dl sweet chilisås. 1-1 1/2 dl grädde. 1-1 1/2 dl sky
Älgkött (jag hade fransyska). 4 pressade vitlöksklyftor. Häll över marinaden och låt stå i ugnen ca 6-8 timmar på 150 grader. 4 pressade vitlöksklyftor. ca 6-8 timmar på
Sätt på lock och ställ in grytan i 200-225 grader varm ugn i ca 1 timme. Rör om i grytan efter 1 timma och ställ in den i ytterligare 45 minuter. 400 g älgkött (eller nöt). 2-2½ dl vatten. 1-2 gula lökar. 2-3 dl crème fraiche. ½-1 tsk colorit soya
4 msk mjölk. Lägg ströbrödet i blöt tillsammans med mjölken och den finhackade gula löken. Tillsätt färsen, kryddor, senap, vitlök och ägget, Rör smeten ordentligt så att allt blandar sig bra
Jag har redan sedan tidigare blandat ihop en burk med färdig gravningsmix - 3 delar socker och 2 delar salt. 4. 4. Dovhjorten där rullen var kanske 4-5 cm räckte med lite mer än två dygn och älgen som kanske var närmre 8 cm låg i mixen i ca ytterligare ett dygn. 4-5 cm r
1 - 2 dl grovhakade syltlökar. 1 - 2 tsk timjan. 1 - 2 pressad vitlöksklyfta. Fräs lök mjuk tillsammans med svampen, blanda ned färsen och låt den fräsa till en grynig massa under omrörning
Favoritkakor minst 50 stycken200 g smör200 g strösocker (ca 2 1/4 dl)1 äggula1 msk sirap1 msk kanel2 tsk bikarbonat350 g vetemjöl (ca 6 dl)till garnering. Forma degen till en rulle på ca 4 cm i diameter och lägg den kallt en stund. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt, grädda mitt i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter
Pulled älg med pärlcouscous, grönsaker och kall vitlökssås (4personer). 2-3 st. Ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 4-5 timmar, så det får bli riktigt mört. 4personer. 2-3 st vitlöksklyftor
Köttet grillades ca två timmar på grillen, (inte direkt ovanför kolen, utan vid sidan av) och penslades några gånger under grilltiden med rapsolja blandat med smoked paprika-pulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.