Dragonkyckling med ris
Leo-7
Leo-7

Dragonkyckling med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • ris till servering, exempelvis basmati (alternativt bulgur)

Beskrivning

    Gör så här:

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

    Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.

    Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.

    Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.

    Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.

    Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.

    Servera med kokt ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.