(om du inte har en pralinform kan du göra tryffeln, låta den stelna i kyl, rulla till bollar och doppa i chokladen)
Beskrivning
Börja med att temperera 200 gram choklad.
För mörk choklad (andra temperaturer gäller för ljus eller vit choklad): smält i vattenbad och värm till minst 48 grader. Kyl i vattenbad ner till 27-28 grader, värm sedan till 31-32 grader.
OBS! graderna i steg 2 och steg 3 är viktiga att hålla annars får man börja om tempereringen igen!
Häll över chokladen i pralinformen, bred ut chokladen så det inte blir luftbubblor. När formen är helt täckt vänd upp och ner på den över bakplåtspapper så att det mesta chokladen rinner ur (spara chokladen som blir över) Kvar blir skalet till dina praliner. Ställ formen svalt medan du gör tryffel.
Mät upp grädden i en kastrull. Värm grädden, ta från värmen när den börjar koka. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Lägg i smöret och rör tills det smält. Blanda i smaksättningen. Låt svalna innan tryffelsmeten läggs upp i pralinformarna. Ställ kallt tills tryffeln stelnat. Smält därefter om den överblivna chokladen (den behöver inte tempereras). Bred ut chokladen över pralinerna och ställ svalt till chokladen stelnat.
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det här enkla brödet. Visst är det underbart gott med en skiva varmt bröd med en klick smör & en skiva god ost
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Får nog börja sätta maxbegränsningar snart med tre män i huset, jag vill ju också ha. Nybakade frallor tycker dom om, superenkla att göra men de försvinner väldigt fort
Häll såsen över fläskkotletterna och servera med nykokt potatis eller pasta. Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.