Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
)Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept. Krydda med salt och svartpeppar. Jag kryddade inte med salt och svartpeppar, tyckte att smaken blev mycket smakrik ändå
Resterna strimlades och blandades med rödlök som sjudits i olja, salt, socker och ättika till en egen sallad som man kan ha till lite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet
4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…
Det var så gott och receptet fick jag med mig. En gång när vi besökte dem så bjöd de på ryggbiff. Tror jag ska testa att göra detta med kyckling någon dag
Garnera medstrimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli. Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.