Totalt blir det 9 SP/port, lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör.
Beskrivning
Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda. Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och sambaloelek bland bacon och lök
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambaloelek istället
I Indonesien börjar dagens matlagning ofta med att göra Sambal Ulek, mortlad sambal. Med en ulek ulek (mortelstöt) krossas färsk chili med salt och vätska till en ganska tunn sås, som sedan används som den är, eller som krydda i maten
Chokladkakor med något så konstigt i som Sambaloelek. Ät och njut tillsammans med ett glas rött, en kopp te eller som mina killar med ett stort glas mjölk
Lite vatten hälldes på till jag var nöjd med konsistensen och sedan avsmakning med salt och lime. Sambaloelek är helt klart en klockren krydda att ha till att hetta upp olika saker
Smaka av medsambaloelek, salt och peppar och smält ned en tredjedel av osten. Man kan slänga i allt möjligt man hittar i kylen, det viktiga är bara att göra en riktigt god sås att blanda med pastan och toppa med smakrik ost
Vänd filéerna då och då och ös med såsen. Jag använde mig av två teskedar sambaloelek och då får man lagom styrka, vill man ha lite starkare så ta ytterligare en tesked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.