Filégryta med bacon & sambal oelek
catrineyngbro
catrineyngbro

Filégryta med bacon & sambal oelek

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 600 g fläskfilé (9 SP)
  • piffi allkrydda
  • 1 pkt kycklingbacon (3 SP)
  • 1 rödlök
  • 1½ dl crème fraiche 8% (8 SP)
  • 3½ dl gräddmjölk 6% (14 SP)
  • ½ köttbuljongtärning
  • 3 msk soja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1½ tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk maizena (2 SP)
  • Totalt blir det 9 SP/port, lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör.

Beskrivning

    Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
    Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
    Lägg köttet åt sidan när det är klart.
    Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
    Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
    Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
    sambal oelek bland bacon och lök.
    Strö lite maizena över och rör om.
    Lägg i köttet och krydda.
    Låt småputtra en stund.
    Servera med ris eller potatis och en sallad.

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.