Fjärilskotlett med senap- och dragonsås Niinis
catrineyngbro
catrineyngbro

Fjärilskotlett med senap- och dragonsås Niinis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • 6 fjärilskotletter
  • 150 g champinjoner
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 3 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar
  • kokosolja och smör att steka i.
  • Tillbehör
  • 1 knippe sparris
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 50 g feta
  • salt, svartpeppar

Beskrivning

    INSTRUKTIONER

    Sätt ugnen på 200 gr.
    Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
    Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
    Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
    Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.