Fläskfilé och bacongratäng med ris
catrineyngbro
catrineyngbro

Fläskfilé och bacongratäng med ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver till ca 5-6 portioner
  • 1 fläskfilé à 6-700 g.
  • 2 pkt bacon
  • 6 portioner ris (jag hade långkornigt från Uncle Ben’s)
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g vitlöksost, crème bonjour
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk oxfond
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk soja
  • Salt, svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Koka riset enligt anvisningar. Putsa och skiva fläskfilén. Stek den i smör runtom. Ha på salt och svartpeppar. Tänk på att såsen är ganska salt med.

    Strimla baconet och stek det. Låt rinna av på hushållspapper.

    Lägg i det kokta riset i botten på en ugnsfast form. Fördela ut fläskfilén ovanpå riset och sen strösslar du ut baconet ovanpå det. Blanda crème fraiche, grädde, fonder, soja, kryddor och vitlöksosten i en kastrull. Vispa ordentligt och låt koka upp. Häll sen såsen över allt i formen. Ha på den rivna osten och skjuts in i ugnen i ca 20 min. Lägg ev lite folie över sista stunden så gratängen inte blir bränd.

    Servera med en god sallad.

    Smaklig spis!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.