Fläskfilégryta med curry och ris
carin-52
carin-52

Fläskfilégryta med curry och ris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Catarina König
  • https://www.koket.se/flaskfilegryta-med-curry-och-ris
  • 600 g fläskfilé
  • 2-3 msk smör, att steka i
  • 1 gul lök, strimlad eller finhackad
  • 1 gul paprika
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk champinjoner (hela)
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 msk mango chutney
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond)
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 0,5-1 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • Tillbehör
  • 4 port ris, kokt
  • 2 bananer, skivade
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl riven kokos

Beskrivning

    Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med riven kokos, russin, salta jordnötter och skivad banan i små skålar och låt var och en toppa sin gryta efter smak.

    Skala och strimla den gula löken fint.
    Fräs löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna.
    Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tillsätt paprikan i pannan och låt den mjukna någon. Skala och riv i vitlöken. Blanda runt och lägg över allt i en gryta.
    Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor. Salta och peppra.
    Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg runt om. Lägg sedan över köttet i grytan.
    Tillsätt crème fraiche, grädde, mango chutney, fond, curry och paprikapulver i grytan. Tillsätt sambal oelek efter smak.
    Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och se om du behöver tillsätta något mer.
    Lägg upp russin, skivad banan, kokos och salta jordnötter i separata skålar.
    Bjud grytan med nykokt ris och tillbehören. En grönsallad i vinägrett smakar gott till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.