1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja och vetemjöl, lite i taget till sist saltet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
2. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma dem till avlånga bröd, ca 20 cm på ett mjölat bakbord.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och skär ca 5 sneda snitt på varje bröd med en vass kniv.
4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på ett galler.
De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost. 10-12 frallor
Kalljästa smörfrallor ca 24 stycken. Ha. Ingen höjdarkväll blev det igår för Kafka-teamet på quizzen inte, för första gången hamnade vi utanför prispallen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.