300 g
färsk pasta (Spaghetti, tagliatelle eller liknande)
2 krukor
färsk basilika
1
vitlöksklyfta
40 g
pinjenötter
100 g
riven parmesanost
50 g
naturella cashewnötter
2 dl
olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan på spisen så att den är på gång när du behöver den.
2. Kör basilikabladen med nötterna, vitlöken och oljan i en mixer. (det funkar även med en stavmixer eller en mortel)
3. Blanda i den rivna parmesanosten.
4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
5. Koka pastan.
6. Sila av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen och blanda den med peston.
Servera omedelbart tillsammans med ett gott färskt bröd och ett gott vin. Jag tycker att ett medelfylligt rött eller ett smakrikt vitt passar bra till.
Eller om man har gott om basilika så kan man kosta på sig att göra en alldeles underbar pesto. Doftar gott, smakar ljuvligt och är vacker i vita krukor i fönstret
Och är det alldeles för krångligt och tidskrävande kommer det heller inte att lagas och ätas igen. Det gäller med andra ord att hitta bra kombinationer av mat som är gott, nyttigt och snabblagat
Härom dagen hamnade jag på Madelenes lchf blogg och hittade detta goda recept som jag tänkt pröva. Och korven byttes mot den halva kycklingen och knaperstekt bacon som jag numera gör i ugnen (läs gärna här)
Denna gång laddade vi upp med för mycket smarrig pesto, skinka och tomater till pastan. Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg
Flanksteken är riktigt smakrik och har en relativt grova köttfibrer, köttet är mörat i minst tio dagar i vacuum innan det kommer till butiken och fortsätter möra fram tills förpackningen öppnas
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Tomat, brieost, pestooch rödlök - i ugnen. Så att osten smälter och blir ännu godare. Ta ut och fyll tomaterna med brieost i bitar och klicka på pesto genovese och strö över rödlöksringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.