1 päron
i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
1 dl
majonnäs,
2 msk
finhackad mynta,
1 tsk
finrivet limeskal och
2 tsk
färskpressad limejuice
1 dl
majonnäs,
2 msk
små kapris och
1 tsk
finrivet citronskal
1 dl
mixad kavring knaprig i
2 msk
smör
100 år
Blanda
100 g
skalade, grovhackade räkor med
1 dl
majonnäs,
1 msk
finriven pepparrot och
2 msk
finskuren dill
½ dl
vispgrädde,
½ krm
salt och
½ krm
peppar
1 dl
finhackade pickles,
½ dl
majonnäs,
1 tsk
curry och
½ tärnat
äpple
Beskrivning
Päron med mynta & lime
Oväntad kombo som gör succé.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
Avokado med ädelost
Överraskande god.
Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.
Kaviar, rödlök & krisp
Snabbt, enkelt och smakrikt.
Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.
Lax, kapris & citron
Sköna påsksmaker.
Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.
Senapssill med fänkål
Krispig favorit.
Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.
Ägghalva skagen
Hyllning till Tore Wretman 100 år.
Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.
Äggröra & gräslök
Dubbel ägglycka.
Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.
.
Remouladägg
Kräm, krisp och syra.
Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor
Matjessillröra
Klassiska smaker som mättar.
Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.
Svampcrème
Superenkelt och smakrikt.
Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.
Mosa tonfisken och strimla purjolöken. Tllsätt majonnäs, crème fraiche, dill, salt och peppar. Rör om ordentligt, bred ut på polarbröd eller annat bröd och varva gärna med makrillfyllningen som jag lämnat recept på också
1. Börja med att hacka upp lök, paprika, äpple och skinka, blanda detta med cream fraichen. 2. Smaka av med alla kryddor och brer sedan ut detta på en tunnbrödsrulle
Några av er har skrivit o undrat angående fyllningen till mina semlor. Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.