Fyllningar till ägghalvor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Fyllningar till ägghalvor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
  • 1 dl majonnäs,
  • 2 msk finhackad mynta,
  • 1 tsk finrivet limeskal och
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1 dl majonnäs,
  • 2 msk små kapris och
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 dl mixad kavring knaprig i
  • 2 msk smör
  • 100 år Blanda
  • 100 g skalade, grovhackade räkor med
  • 1 dl majonnäs,
  • 1 msk finriven pepparrot och
  • 2 msk finskuren dill
  • ½ dl vispgrädde,
  • ½ krm salt och
  • ½ krm peppar
  • 1 dl finhackade pickles,
  • ½ dl majonnäs,
  • 1 tsk curry och
  • ½ tärnat äpple

Beskrivning

    Päron med mynta & lime
    Oväntad kombo som gör succé.
    Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
    Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.

    Avokado med ädelost
    Överraskande god.
    Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.

    Kaviar, rödlök & krisp
    Snabbt, enkelt och smakrikt.
    Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.

    Lax, kapris & citron
    Sköna påsksmaker.
    Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.

    Senapssill med fänkål
    Krispig favorit.
    Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.

    Ägghalva skagen
    Hyllning till Tore Wretman 100 år.
    Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.

    Äggröra & gräslök
    Dubbel ägglycka.
    Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

    .
    Remouladägg
    Kräm, krisp och syra.
    Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor


    Matjessillröra
    Klassiska smaker som mättar.
    Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.

    Svampcrème
    Superenkelt och smakrikt.
    Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.