2. Sätt en metallskål i vattenbad. Vispa i skålen äggulor, socker och vin ordentligt tills sockret är upplöst och krämen har tjocknat. Ta bort från vattenbadet.
3. Tillsätt gelatinet i krämen och vispa till gelatinet har smällt.
4. Låt svalna. Kan göras snabbare genom att lägga över krämen i en glasskål i kallt vattenbad.
5. Vispa grädden hård. Vänd i den svalnade krämen i grädden. Dela upp i tre skålar i lika delar.
6. Vispa upp kakao med lite ovispad grädde för att undvika klumpar. Ta sedan lite från den första skålen och rör ner i kakaosmeten så att kakaon fördelar sig. Rör sedan ner kakaosmeten i resten av krämen i den första skålen. Fördela kakaosmeten på en marängbotten i en springform med hög kant.
7. Ställ i frysen i 10 min.
8. Under tiden mosas hallonen. Moset blandas med smeten i den andra skålen. Lägg ovanpå chokladglassen. 10 min i frysen.
9. Lägg sedan den 3e portionen högst upp. Lägg på folie.
10. Vid servering, ta ut i tid eftersom smaken kommer fram bäst om tårtan är lite tinad.
Supergod glass med nutella. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset
Det blev en choklad maräng glasstårtamed kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Vispa grädden hård tillsammans med vaniljpulver. Täck botten av en pajform med hallon. Rör försiktigt ihop innehållet i de tre bunkarna i den lite större bunken med grädden i
Tobleroneglass är riktigt gott, en len glass med mycket tobleronesmak. Vispa äggulorna på låg hastighet med elvispen medans du häller i lite choklad i taget
Täck formen med plastfolie. Strö över hackad daim och garnera med jordgubbar och mynta. Häll smeten i en smord och mandelmjölad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Vänd ned vaniljsocker och potatismjöl med en slickepott. Smaksätt ev med t ex hackad daim, frysta halvmixade bär eller rör ihop kakao+socker med lite vispgrädde innan du börjar vispa så får du chokladglass
Dekorera med grädde och färska bär. Ingredienser till en Glasstårta för 10 personer. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Min absoluta favorittårta är just denna maräng och glasstårta. Mamma gjorde alltid denna tårta med jordgubbar till skolavslutningen så inget ger mig mer sommarkänsla
Glasstårtan är superenkel att göra eftersom att basen består av färdig vaniljglass. Marängen som jag satt på sidorna är helt valfri att göra, man kan pynta med godis, choklad, strössel eller något annat – bara fantasin sätter stopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.