Glutenfri och knäckig äppelpaj
asa.frodin
asa.frodin

Glutenfri och knäckig äppelpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g syrliga äpplen (gärna svenska vinteräpplen, innan de mognat helt)
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk citronjuice
  • 150 g smör
  • 50 g vispgrädde
  • 90 g muscovadosocker
  • 25 g sirap
  • 75 g majsstärkelse
  • 100 g glutenfria havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en pajform och strö över kanel och häll på citronjuicen. Blanda.

    Bryn smöret i en kastrull. Ta av från värmen och häll i socker, sirap och vispgrädde. Rör om. Häll i havregryn och rör om. Tillsätt majsmjöl, bakpulver och salt. Rör om till en slät smet. Bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.