1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält margarinet
3. Vispa ägg & socker poröst
4. Rör ner resten av ingredienserna. Vispa försiktigt, annars blir smeten luftig och då blir kakan torr.
5. Hacka daimen grovt och blanda ner i smeten
6. Häll smeten i en ströad form och låt den seden stå i långt ner ugnen ca 15-20 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå i eftervärmen i 10 minuter.
7. Ta ut kakan och låt svalna.
Serveras med grädde eller glass :)
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Chokladtosca kaka. Den här kakan är verkligen en personlig favorit när det gäller långpanna kakor. Det är verkligen svårt att bara ta en bit av denna gobit
Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka. Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.